Grant Thornton på teambuilding

Uppdraget

Uppdraget var att skapa ett 1,5 dagars arrangemang med övernattning och fest där gruppen fick vara tillsammans på ett lättsamt och trevligt sätt. Känslan skulle vara mer av upplevelse och samvaro än klassisk teambuilding.

Utmaningen

Eftersom vi hade haft förmånen att ansvara för företagets tre senaste event så låg den stora utmaningen i att få alla att känna att detta var något helt annat än vad vi hade gjort tidigare tillsammans med personalen. Vid de tidigare tillfällena hade syftet varit samarbete, tävling och teambuilding. Denna gång skulle fokus ligga på upplevelse och trevlig samvaro utan tävlingsinslag.

Roliga fakta: Årets ”häxbryggd” kokades av chefen själv | 20 kockar jobbade med kvällens middag | Sveriges dyraste filé hittades på ”sudret”, men också den godaste | 4 massörer gav 35 behandlingar på ca 1,5 timme

Lösningen

Lösningen blev ett specialarrangemang med rubriken Kulinarisk safari. Fokus låg på att deltagarna skulle få egen tid och en matupplevelse som man själv kunde påverka i allra högsta grad. Deltagarna delades upp i mindre grupper, där varje grupp tilldelades en minibuss. Varje grupp fick en karta samt meny som gruppen blivit tilldelad och där varorna bara fick handlas i gårdsbutiker runt om på Gotland. Lagens första stopp var hos, för deltagarna, en helt främmande familj på landsbygden som bjöd dem på förmiddagsfika, bara det en upplevelse.

Väl framme vid målet fanns badtunnor, bastu och massage att tillgå.

Under kvällens middag serverades och presenterades varje rätt av deltagarna. Varje grupp stod för kvällens underhållning genom att framföra sig egen tolkning av en artist från ”Så mycket bättre”.

Resultatet

Ett underbart dygn, där allt fick ta den tid som behövdes, och där deltagarna var de som bestämde hur och när man skulle lösa uppgifterna. Ett dygn fyllt av glädje, skratt och välbehag.

Det var en fantastisk dag där vi fick umgås och arbeta tillsammans på ett sätt som vi inte gör i det dagliga arbetet. Speciellt för mig som var relativt ny så var denna dag perfekt då man fick lära känna alla kollegor på ett personligt plan. Rekommenderas starkt!

Andreas
AndreasGrant Thorntonwww.grantthornton.se